LCHF 2.0 en ny kokbok av Anna Hallén och Åse Falkman Fredrikson

LCHF 2.0 – en ny och moderniserad LCHF-kokbok

Anna Hallén och Åse Falkman Fredrikson  har kommit med en helt ny LCHF-kokbok: LCHF 2.0

Boken tar avstamp i det som är en av grunderna till LCHF: att äta naturlig och ”riktig” mat, det vill säga den mat vi är avsedda för att äta. I den här boken hittar du därför inga recept med gluten, soja eller mejerivaror.

Boken inleds med en bra genomgång av hur din kropp påverkas av att äta gluten, soja och mejerivaror. Läs detta och du får en ordentlig tankeställare om det inte är så att du redan har uteslutit dessa ur din kost. Du får också kunskap om varför det är så viktigt att äta varierat.

Du får vet hur du använder dig av nollning och periodisk fasta och hur du ska tänka när du lägger upp din egen kost. Varför man äter LCHF och hur strikt man ska vara med kolhydraterna är viktigt att bestämma sig för.

En av kritiken mot LCHF och något som gör att en del drar sig för att äta LCHF-mat är att det bara är ”fett och kött”. Då har man inte ätit av maten i den här boken som är något helt annat än ägg och bacon: fräsch mat med mycket grönsaker.

Recepten, 75 stycken,  är indelade i olika kategorier – du får tips på frukostar och smårätter, luncher och middagar, tillbehör, efterrätter och godsaker. Alla recept är enkla och tydliga med vackra bilder som verkligen får maten att se god ut. Här får du verkligen inspiration till att variera din matlagning. Alla recept är märkta med symboler som visar vad de innehåller och hur strikta de är. Jag tycker däremot att det är synd att fördelningen av fett/protein/kolhydrater inte är angivet i recepten, det hade gett ett mervärde.

Boken ger en bra grund med fakta för dig som vill ha lite mer kött på benen och en hel hög med fantastiska recept. Jag har provlagat några av recepten och min favorit är Kyckling med kronärtskocksröra. Jättegott!

Läs mer och köp boken här

Fler böcker av Anna Hallén hittar du här

Fler böcker av Åse Falkman Fredrikson hittar du här

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Gör din egen bredbara smörblandning

Gör din egen smörblandning

Riktigt smör är ett av de bästa fetterna man kan äta när man äter LCHF. …

Sockerfilmen, That Sugar Film

That Sugar Film – Sockerfilmen

Regnar det? Passa på att se den här filmen – den finns på SVT Play …