Potatissallad ersätter man enkelt med denna potatissallad utan potatis.
Istället använder man zucchini eller squash, och de flesta märker inte någon skillnad mot en vanlig potatissallad.
Receptet går att variera hur man vill – man kan tillexempel också blanda i bitar av rädisor, gräslök, vitlök eller vad man tycker om.
Till 4 personer behöver du:
- 1 stor zucchini/squash, ca 400 gram
- ca 10 cm purjolök
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 matsked dijonsenap
- salt och peppar
- ev. kapris
Gör så här:
Skala och skär zucchinin i tärningar, ca 1,5 cm stora. Stek dem i lite smör tills de blir lite mjuka, omkring 10 minuter. Låt zucchinin kallna. Strimla purjolöken fint och blanda med zucchinitärningarna. Blanda creme fraiche, majonnäs och dijonsenap och blanda därefter försiktigt ner purjolöken och den kalla zucchinin. Smaka av med salt och peppar. Om du gillar kapris kan du hacka 1-2 matskedar och blanda i.