Baka matbröd med LCHF

Baka matbröd med LCHF, ett boktips från Allt om LCHFOm du vill kunna baka goda matbröd utan vanligt mjöl så är det här en riktigt bra receptbok. Mariann Andersson har på sin blogg försett oss med många goda recept på bröd och bakverk och det här är hennes andra bakbok som är full med LCHF-vänliga recept på matbröd. Mariann var en av de första i Sverige som började experimentera med kokosmjöl och hon har många recept som också passar dig som inte vill äta mandelmjöl eller nötmjöl.

Här hittar du recept på många olika sorters matbröd: det är mjuka bröd som till exempel frallor, tekakor, brytbröd, focaccia och rostbröd. Det finns också flera recept på olika sorts knäckebröd. Boken avslutas med ett kapitel med matiga bröd, det vill säga matmuffins, piroger och smörgåstårta. Recept på pizzabotten, hamburgerbröd och matpaj finns också.

Kort sagt är det här en komplett bakbok för dig som gillar att äta bröd men inte vill äta vanligt mjöl.  Boken inleds också med ett kapitel med en genomgång av olika vanliga ingredienser i LCHF-bröd och vad man behöver för att lyckas med sin bakning.

En mycket bra bok med fina bilder som gör att man blir inspirerad att baka.

Läs mer och köp boken här

Fler böcker Mariann Andersson

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …