Mera matkärlek, en LCHf-kokbok av Anne Aobadia

Mera matkärlek – Naturlig LCHF utan gluten och socker

Behöver du inspiration till din matlagning? Anne Aobadia, som tidigare gett ut kokboken Matkärlek, har nu kommit med en efterlängtad uppföljare. Mera Matkärlek är en kokbok med ”Hälsosam njutmat” helt utan socker, gluten och tillsatser.

Här hittar du massor med inspiration till att laga god LCHF-mat. Boken innehåller 97 recept som är indelade i olika kapitel för frukostmat, olika röror, sidorätter, pajer och gratänger,fisk, fågel, kött och till sist även några recept på bakverk och plättar.

Om du har svårt att hitta bra recept på grönsaker till maten så finns här många goda recept på alternativ till det gamla vanliga blomkålsmoset. Just recepten på grönsaksrätter är de som jag tycker står ut som extra goda. Kålmos med chèvre till exempel. Jag har alltid haft svårt för kålrot men det här är jättegott! Du hittar också recept på grönsaker som aubergine, squash, kålrabbi och endiver.

Fisk- fågel- och kötträtterna är varierade och ser verkligen goda ut. ”Baconlindad kyckling med svamp”, ”Entrecotesallad med remouladdressing” eller ”Het thaifisksoppa” får alla det att vattnas i munnen.

Alla recept är tydliga med bra beskrivning och fina bilder. Ett extra plus till att alla recept också har en näringsberäkning så att du enkelt kan se hur mycket kolhydrater, fett och protein en rätt innehåller.

Boken inleds med Annes personliga historia om vägen till ett hållbart ätande och avslutas med ett faktaavsnitt för nybörjaren på LCHF.

Det här är en bok för alla: den erfarne LCHF:aren som vill ha inspiration i matlagningen såväl som nybörjaren som vill lära sig laga god LCHF-mat.

Läs mer och köp boken här

 

Mer av Anne Aobadia hittar du här

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Gör din egen bredbara smörblandning

Gör din egen smörblandning

Riktigt smör är ett av de bästa fetterna man kan äta när man äter LCHF. …

Sockerfilmen, That Sugar Film

That Sugar Film – Sockerfilmen

Regnar det? Passa på att se den här filmen – den finns på SVT Play …