Är du fikasugen? Eller vill du kunna bjuda på gott, LCHF-tillåtet, fikabröd när du får besök? Då ska du ta en närmare titt på Mariann Anderssons senaste receptbok: Kakor och desserter med LCHF.
I den här bakboken så hittar du en mängd recept på LCHF-bakverk, alla utan gluten och socker. Mariann, som driver bloggen Marianns LCHF har länge varit den ledande bakinspiratören i LCHF-världen.
I den här boken hittar du ett inledande kapitel med tips på vad du ska tänka på för att lyckas med dina bakverk. Saker som vilket mjöl som är LCHF-vänligt och hur man kan byta ut mjöl med varandra vilket kan vara bra om man till exempel är allergisk mot nötter eller mandel.
Du hittar också en omvandlingstabell mellan olika sötningsmedel och tips på hur du kan göra om du vill baka utan mejerier.
Det finns många fina recept, när man bläddrar i boken är det svårt att välja vad man ska börja med.
Boken är indelad i olika kapitel: Tårtor och pajer; Mjuka kakor, muffins och långpannekakor och Småkakor och Formkakor.
Några av mina favoritrecept i den här boken är Apelsinkakor, Kokos- och hallonmazariner , Blåbärscupcakes och Jordgubbdskaka. Som vanligt blir det man bakar från Marianns recept både gott och vackert, det går att bjuda på till alla – även de som inte äter LCHF.
Fler bakböcker av Mariann Andersson hittar du här
Läs mer och köp boken här