LCHF för alla i familjen : Katrins 52 godaste recept

LCHF för hela familjen, av Katrin ZytomierskaLCHF för alla i familjen är Katrin Zytomierskas tredje bok om LCHF. I denna bok är fokus på recept för hela familjen, barn såväl som vuxna.

Boken inleds med allmänt om LCHF, med tips på veckoscheman och olika tips på hur man ska gå tillväga för att lyckas med LCHF.

Recepten, totalt 52 stycken, är indelade i olika kategorier och inleds med smårätter och soppor som till exempel pumpasoppa med bacon och sparrissoppa med krispiga parmachips.

Varmrätterna består av recept på fisk, kött och kyckling – såväl traditionella recept som fiskpinnar med remouladsås, lasagne och stekt fläsk med löksås  men också flera recept på thainspirerade rätter som Thom Kha Gai-soppa.

Olika tillbehör finns också med – alternativ till pommes frites (kålrotsfrittar), mos på kålrot och jordärtskockor och olika varianter på risotto är några av dessa.

Boken avslutas med recept på bröd och bakverk där det finns både matbröd (tortilla, focaccia och frallor)  och olika LCHF-godis som marsipanstubbar, chokladbollar och chokladkaka.

Recepten känns överlag väldigt barnvänliga och det finns många traditionella barnfavoriter med i boken. Kycklingnuggets och tacos (med LCHF-vänligt tacobröd) är några exempel. Av de böcker Katrin hittills har gett ut är denna i mitt tycke den bästa – den har fokus på vanlig mat för hela familjen och det är det man behöver för att lyckas med LCHF.

Läs mer och köp boken här

Fler böcker av Katrin hittar du här

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …