LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barn

LCHF för hela familjen av Monique ForslundMonique Forslund har på sin blogg under flera år skrivit om LCHF och träning, kost och barn. Monique är trebarnsmamma och arbetar som montessoripedagog och fitnessinstruktör. Nu har hon kommit med sin första bok med recept främst riktade mot familjer med barn och ungdomar.

Boken innehåller många recept på vardagsmat för barn och ungdomar, från bebisåldern till tonåren. Den innehåller också tips på basvaror som är bra att ha hemma, vad man bör undvika att ge barnen, hur man ska tänka när man ska börja ge bebisen riktig mat och många andra tips för de som har barn och vill att de ska undvika onödiga kolhydrater i kosten. Vad man kan ge bebeisen istället för välling, vad ett litet barn ska dricka och vad man ska undvika första året är andra avsnitt i boken. Det finns också ett helt kapitel som rör bra mat i förskolan. För de äldre barnen finns tips om hur man ska hantera matvägrare, barn med övervikt och barn som tränar.

Exempel på recept är: LCHF-knäckebröd, Barnens köttbullar med brunsås, Laxburgare med mumsig röra och LCHF hambrugerbröd, Fiskpinnar med dillsås och Päron- och hallonpaj med limegrädde.

Läs mer och köp boken här

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …