Nytt liv med riktig mat : frisk med LCHF

Nytt liv med riktig mat - av Sofie Hexeberg.Sofie Hexeberg är en norsk läkare som har forskat kring matens effekt på hälsan.

Hon har i sin läkarverksamhet mött många patienter med åkommor som t.ex. högt blodtryck, diabetes, migrän, övervikt och psoriasis och sett hur de har blivit friskare genom att ändra sina kostvanor till mat med mer fett och mindre kolhydrater. I boken ger hon många exempel på hur patienter fått ett bättre liv genom att ändra kosten.

Boken innehåller beskrivningar över olika typer av åkommor och hur kosten påverkar dessa, samt patientfall som illustrerar detta. Exempel på detta är berättelsen om Rita som vägde 256 kilo när hon var 25 år och vad som hände när hon lade om sin kost. En annan berättelse är om Monika som led av PCOS, diabetes, hypotyreos och högt blodtryck.

Det här är en bok som är intressant för alla som undrar hur maten påverkar hälsan, och vilka hälsovinster man kan göra genom att förändra sin kost.

I boken finns också recept på LCHF-bröd, middagar och tillbehör till middagen. Recept är dock inte huvudfokus i denna bok, utan Sofie har gett ut flera receptböcker:  Tips på fler böcker av Sofie Hexeberg hittar du här

Läs mer och köp boken här

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …