Oopsies är en variant av bröd helt utan mjöl som kan användas både till smörgås och rulltårta.
Till 6 oopsies-bröd:
- 3 ägg delade i vita och gula
- ca 100 gram philadelphiaost
- en nypa salt
Vispa äggvitorna så hårt att bunken kan vändas upp och ner.
Vispa ihop äggulorna och philadelphiaosten. Blanda försiktigt ned äggule- och philadelphiasmeten i äggvitorna. Klicka ut 6 oopsies på en plåt med smort bakplåtspapper (de har en tendens att fastna annars).
Gräddas i ugn 150 grader ca 30 minuter.
Oopsies kan varieras i det oändliga. Olika smaksättningar kan tillsättas efter tycke och smak, till exempel:
- riven ost
- kardemumma
- vanilj
- olika örtkryddor
Man kan använda oopsies till allt möjligt. Fattiga riddare, rulltårta, botten till smörgåstårta, semlor. Inspiration finns i en lång tråd på Kolhydrater i Fokus om Oopsies där det finns många tips på olika användningsområden. Receptet kommer ursprungligen från USA och finns omnämnt på många amerikanska Low Carb-siter.