LCHF på riktigt – Ät dig i form

LCHF på riktigt av Monique ForslundAllt sedan Annika Dahlqvist och Sten Sture Skaldeman lanserade LCHF har antalet varianter på LCHF-kosten vuxit. I grunden är LCHF en kost som är strikt på kolhydrater (max 5% av totala dagsintaget av energi) men numera finns många varianter på LCHF där man tillåter sig äta mer kolhydrater än så, vilket helt beror på i vilket syfte man äter LCHF.

Är man frisk och normalviktig och vill uppnå hälsofördelarna med LCHF kan man självklart tillåta sig mer kolhydrater än en sjuk diabetiker som vill gå ner i vikt.

Monique Forslund har skrivit en bok som tar oss tillbaka till ursprunget med LCHF. I denna bok är det strikt LCHF som tillämpas och du får i fyra veckor handfast hjälp på vägen med att lära dig LCHF från grunden.

Boken innehåller många recept på god mat, och du hittar inga recept på LCHF-godis, bakverk eller efterrätter här.

Boken inleds med en kort teori om LCHF och hur det fungerar. Grunden för att lyckas med strikt LCHF är att få i sig tillräckligt med fett och här får man många bra tips på hur man ska göra. Med utgångspunkt i en lista över det du ska ha hemma i kylskåp och skafferi så får du sedan fyra veckomenyer (frukost, lunch och middag) med inköpslistor. För alla dagar finns angivet hur stor andel energi som kommer från fett, protein respektive kolhydrater.

Alla recept är för en person men är enkla att dubblera ifall du lagar mat till flera i familjen. De är goda och fräscha och innehåller en bra variation av kött, fisk, kyckling och grönsaker. Bilderna till recepten är fina och får maten att se extra god ut.

Det här är en bok som är perfekt för dig som:

      • vill ha en nybörjarbok som hjälper dig att komma igång med strikt LCHF
      •  ätit LCHF en tid men inte går ner i vikt som du önskar
      • behöver hjälp på vägen med färdiga menyer och inköpslistor
Läs mer och köp boken här

Mer av Monique hittar du här 

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …