Ost

Ost kan du äta mycket av när du följer en LCHF-dietOst i alla dess former är något man normalt kan äta mycket av då man äter LCHF. Ost innehåller vanligen mycket lite kolhydrater men som alltid är det viktigt att läsa på innehållsförteckningen.

Det finns ostar som innehåller noll gram kolhydrater per 100 g och det finns de som innehåller betydligt mer.

Ett tips är att undvika färdigriven ost i påse – för att osten inte ska klumpa sig har tillverkarna ofta tillsatt potatismjöl eller annan form av stärkelse vilket ger onödigt hög halt av kolhydrater. Det är mycket bättre att köpa ost i bit och själv riva osten.

Ett bra mellanmål när man blir sugen är att äta en bit brieost eller Babybel-ostar. Just Babybel-ost är bra att ha med sig när man är hemifrån då de håller länge utanför kylskåpet och är bra förpackade och lätt kan finnas med i väskan.

Välj alltid ostar med så hög fetthalt som möjligt. Undvik processad ost som till exempel mjukost på tub.

Det finns de som begränsar sitt intag av mejerivaror och däribland ost då de ser att det hämmar viktnedgången. Andra har inga problems alls med att äta ost – det varierar och man måste själv komma fram till vad som är en lagom nivå. Det är inte kolhydraterna i osten som hämmar viktnedgången – det är ofta inte så hög halt kolhydrater i ost – utan mjölkproteinet i osten som är boven i dramat.

Check Also

Bokrea 2018

Köp LCHF-böcker på bokrean

Årets bokrea är här!   UPPDATERING: Årets bokrea är nu slut. Här hittar du alla …

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …