Jens Linder, som till vardags är kock och matskribent i Dagens Nyheter, har skrivit en LCHF-kokbok som är helt inriktad på festmåltider.
Det är inga problem att bjuda på fin middag och ändå hålla nere på kolhydraterna och de recept som finns i denna bok får det att vattnas i munnen på de flesta. Boken har fina bilder och innehåller recept till hela festen, allt ifrån drinktilltugg, förrätter till varmrätter, efterrätter och ostbrickan.
Jens Linder skriver att han själv lever efter LCHF ”då och då” och att han i den här kokboken visar hur enkelt det är att laga god mat med lite kolhydrater.
De flesta recepten är ganska strikt LCHF och exempel på maträtter i boken är:
- Förlorade ägg med löjromshollandaise
- Soppa med salami, salvia och svamp
- Lammfilé med långkål och basturökt fläsk
- Renfilé med gräddstuvad bladpersilja
- Smörstek plattfisk med oblandad skarpsås
- Halloncoupe med passionsfruktyoghurt
- Rabarbersmulpaj med nötter och ingefära
Om du vill ha en LCHF-kokbok som helt fokuserar på festliga rätter är det här boken för dig.
Läs mer och köp boken här