Äggmjölk är gott att dricka istället för vanlig mjölk och innehåller i princip inga kolhydrater. Många använder den i kaffet eller dricker den som den är med olika smaksättningar. Det är en otroligt mättande dryck och är mycket godare än man tror när man först hör talas om den!
Äggmjölk ska inte förväxlas med Fettkaffe/LCHF-kaffe/Bulletproof coffee där man enbart tillsätter fett till kaffet. Äggmjölk innehåller även protein eftersom den innehåller ägg.
Du kan smaksätta äggmjölken på olika sätt, till exempel med vaniljpulver, kakao eller andra kryddor.
- Ett ägg eller två äggulor
- 50 gram smör eller kokosolja
- valfri smaksättning
- 3 dl kokande vatten
Knäck ägget eller äggulorna i en bunke. Dela fettet i mindre bitar och tillsätt ev. smaksättning. Man kan också smälta fettet först i mikron om man vill ha en ännu varmare äggmjölk. Häll i 3 deciliter kokande vatten och mixa med mixerstav tills allt blandats. Vill man hålla nere proteinhalten kan man välja att enbart använda äggulan istället för hela ägget.
Äggmjölken kan varieras på olika sätt. Tillsätt till exempel:
- Pulverkaffe
- Kakao
- Vaniljpulver (inte vaniljsocker)
- Pepparkakskryddor
- Kanel
- Kardemumma
Äggmjölken håller ett par dagar i kylskåp. Den måste skakas om då den har stått ett tag. Vill man värma den på nytt måste det göras mycket försiktigt på svag värme under omrörning.