Äta LCHF på restaurang

Att äta LCHF på restaurangAtt äta ute på restaurang kan kännas besvärligt när man äter LCHF. Hur ska man göra när man äter lunch eller middag ute? När man är bortbjuden på fest?

Om man kan välja mat så ska man självklart välja den mat som är renast – dvs en köttbit eller fiskbit med olika tillbehör. Om du kan så välj också den mat som har högst fetthalt.

Det enklaste sättet är att därefter ersätta den potatis, ris eller pasta som serveras till maten med grönsaker eller sallad. Om det finns riktigt smör eller bregott kan man ta en klick till maten för att få upp fetthalten – mat som serveras ute på restaurang är ofta väldigt fettsnål.

Brödet får man givetvis hoppa över. Det finns en del som tar med sig eget smör då många lunchrestauranger enbart har lättmargarin att välja på. Lättmargarin är inte människoföda så avstå från det om restaurangen inte har bregott eller smör.

Om man är bortbjuden på fest måste man besluta sig för hur strikt man ska vara. Kanske man ska göra ett planerat avsteg från kosten just för det tillfället? Det är vad man äter övriga dagar om året som räknas – inte det enskilda avsteget. Beroende på hur stort avsteg man gör kan man ofta räkna med en del sidoeffekter efteråt.

Check Also

Bokrea 2018

Köp LCHF-böcker på bokrean

Årets bokrea är här!   UPPDATERING: Årets bokrea är nu slut. Här hittar du alla …

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …