Vanliga fallgropar när man äter LCHF

Tips på vanliga fallgropar när man börjar med LCHFDet finns en del vanliga fällor att ramla ner i när man äter LCHF. Om man precis har börjat med LCHF är det då lätt att spåra ur och falla tillbaks i gamla vanor. Ju längre tid man har ätit LCHF desto enklare är det att parera ett avsteg från kosten men det är självklart alltid bäst att inte oavsiktligt hamna fel.

Var aldrig hungrig

Om du är hungrig är det lätt att ta det som finns i brödburken eller på godishyllan i affären. Se till att äta dig mätt på riktig mat!

Var förberedd

Se till att handla bra mat och alltid ha det du behöver i kylskåpet och skafferiet. Om du kan så rensa också ur skafferiet och kylen så att du bara har bra mat hemma.

Laga LCHF-vänlig mat

Lägg ned tid på att laga LCHF-vänlig mat så att du kan äta dig mätt. En vanlig fälla är att man inte lagar mat och sedan går hungrig och letar efter något att äta och då tar det som finns till hands. Det är en bra investering att lägga ned lite tid i köket.

Ladda väskan med mellanmål

Ska du vara i skolan eller på jobbet och inte är säker på att du har tillgång till  LCHF-vänliga alternativ? Se till att ha med dig bra mellanmål i väskan. Det kan vara ett par kokta ägg eller några Babybel-ostar. På det sättet undviker du att du blir hungrig och då måste äta det som står till buds.

Se upp med bröd och kex

Man kan om man vill välja att äta till exempel Finn Crisp – en sådan innehåller bara några gram kolhydrater. På samma sätt finns det många smörgåskex som per styck bara innehåller en eller två gram kolhydrater. Det är viktigt att känna av sig själv om sötsuget triggas av detta. Det är lätt hänt att ett kex snabbt blir två och flera och då spårar man lätt ur. Många har erfarenhet av att just kex och liknande är början till ett rejält avsteg från LCHF.

Var restriktiv med choklad

Många väljer att äta en bit mörk choklad istället för godis. Tänk på att inte äta choklad för ofta, bara till fest. Blir det en chokladbit om dagen kan det ibland räcka för att viktnedgången ska stanna av.

Check Also

Bokrea 2018

Köp LCHF-böcker på bokrean

Årets bokrea är här!   UPPDATERING: Årets bokrea är nu slut. Här hittar du alla …

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …