Bröd

Kan man äta bröd när man äter LCHF?Bröd och andra spannmålsprodukter ska man undvika när man äter LCHF.

Det spelar ingen roll om brödet är ljust eller mörkt, fint eller grovt – alla kolhydrater i brödet omvandlas till socker när de bryts ner i magen. LCHF är en kost där man med fördel undviker alla former av mjöl och gluten för att må bättre.

 

Vad ska man då göra sin smörgås av?

Många äter smörgås utan bröd, det vill säga man tar pålägget och äter som det är. Till exempel kan man bre smör på skink- och ostskivor och äta som smörgås. Om man vill ha något att ersätta brödet med finns många LCHF-bröd man kan baka som till exempel Lembasbröd,  Oopsies eller nötbröd.

Om man är liberal med kolhydraterna kan man välja att äta FinnCrisp eller Flatbröd som innehåller 3-5 gram kolhydrater per skiva. Men man ska då komma ihåg att de innehåller mjöl och gluten så om man kan så bör man undvika även dessa.

Det finns också olika low-carb-bröd att köpa i butikerna. Dessa brukar innehålla vanligt vetemjöl och också relativt mycket kolhydrater så undvik dessa om du kan. Det är bättre att baka eget LCHF-bröd.

Brödrecept finns i några av alla LCHF-kokböcker som finns i bokhandeln. Ett exempel är Anna Halléns bok LCHF Husmanskost.

Check Also

Bokrea 2018

Köp LCHF-böcker på bokrean

Årets bokrea är här!   UPPDATERING: Årets bokrea är nu slut. Här hittar du alla …

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …