Lev gott med LCHF och periodisk fasta

Åse Falkman Fredrikson: Lev gott med LCHF och periodisk fastaÅse Falkman Fredrikson som bloggar på 56kilo.se har nu kommit med sin andra kokbok. Den första, Viktminskning med LCHF – så lyckas du, kom förra året och blev mycket populär. Här är nu hennes andra kokbok som har mer fokus på god mat än att vara en nybörjarbok i LCHF som den förra boken var.

Kanske att titeln är något missvisande. Jag tycker inte att det här är en bok om periodisk fasta. Det är en kokbok full med underbara recept på LCHF-mat.

Boken inleds med några kapitel om LCHF och även ett kapitel om hur man kombinerar periodisk fasta med LCHF och även hur Åse själv använt periodisk fasta i sin viktnedgång.

När det gäller recepten så innehåller den här boken allt: frukostrecept, lätta och enkla vardagsrecept, förslag på lunchlådor, mat för helg och mys samt recept för fest och kalas. Här finns allt från desserter till julgodis, plockmat och LCHF-vänliga drinkar.

Exempel på recept som finns i boken är: Kesobröd, Köttbullar med gräddstuvad vitkål, Chilifisk med lent kålmos, Sesampanerad rödspätta med remouladsås, Rosmarinkyckling i chevresås, Äpplekaka med råkräm, Brownies, Västerbottenspaj och Omelettrullar.

De flesta recepten har fina bilder som får det att vattnas i munnen. Det här är en mycket trevlig kokbok med inspirerande recept för LCHF-matlagning.

Läs mer och köp boken här

 

Check Also

Bokrea 2017

Köp den bästa LCHF-kokboken på bokrean

Årets bokrea drar snart igång. I år finns det inte så många rena LCHF-böcker att välja …

Hur man börjar med LCHF

Ska du börja med LCHF? Här är tio steg för att lyckas.

Om du har bestämt dig för att börja med LCHF så är det några saker …

Alternativ till pasta när man äter LCHF

Istället för pasta, ris och potatis när du äter LCHF

Uppdaterad 2016-08-18 Vad äter man till maten när man inte längre äter tillbehör som pasta, …