Hamburgare eller LCHF-biffar/köttfärsbiffar är lätta att göra och innehåller lite kolhydrater. Brödet får man givetvis hoppa över om man är strikt med kolhydraterna men man kan ha många goda tillbehör.
Allra enklast är att bara blanda köttfärsen med salt och peppar, men om man vill så kan man smaksätta köttfärsen med vitlök, fransk senap eller vad man har hemma.
Det viktiga är att se till att man har en fet, god sås som tillbehör till hamburgaren.
Till 4 burgare behövs:
- 600 gram nötfärs eller blandfärs
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tesked worchestershiresauce alternativt 1 matsked fransk senap
- salt och peppar
Blanda alla ingredienser och bearbeta smeten en stund.
Forma fyra hamburgare och låt dem vila en stund i kylskåpet.
Grilla eller stek några minuter på varje sida. Lägg gärna på ett par skivor god ost som får smälta under grillningen. Servera med valfria tillbehör som till exempel:
- sallad
- majonnäs
- rå lök i ringar
- guacamole
- skivad tomat
- cole slaw